İNSAN NE İLE YAŞAR?

Tolstoy, “İnsan Ne İle Yaşar?” kitabında, insanların kendilerine birçok kez sorduğu ve üzerine çok düşündükleri soruları felsefi açıdan hikayeleştirmiştir. Kitap, birkaç öyküden oluşmaktadır. İnsanın iyiliği, kötülüğü, alçakgönüllüğü ve açgözlülüğü üzerine, her zaman rehber olabilecek kısa ama etkileyici bir eserdir.

Gerçekten En Önemli Şey Nedir?

İnsanların yaşamları boyunca gereksinim duyduğu ve uğruna yaşadığı şey neydi? Eksikliğini hissettiği şey neydi? Yaşam akıp giderken arayıp bulamadığı neydi? İnsanların temel duygusu nedir? Bu ve bu gibi sorular üzerine bir şeyler okumak istiyorsanız size bu küçük kitabı önerebilirim.

“İnsan Ne İle Yaşar?”, “Üç Soru”, “İnsana Ne Kadar Toprak Lazım?” gibi hikayelerin yer aldığı kitapta her şeyin temelinde “sevgi” olduğu vurgusunu yapmaktadır.

Biz insanlar yaratıldığımız günden beri merak etmişizdir. Ve “Neden?” sorusunu hemen hemen her konuda sorgulamışızdır.

Bu kitapta, hayatımızı şekillendiren üç ana sorunun cevabı aranmaktadır.

1-İnsan içinde neyi barındırır?

– Merhamet 

2-İnsana ne verilmemiştir?

-İhtiyaçların tamamlanması.

3- İnsan ne ile yaşar?

-Sevgi

Sadece sevmek yeter de artar… Sevgi hayatımızı zenginleştirir, güç katar. Çünkü sevgi ve sevmek her canlının ihtiyacı olan bir duygudur.

Sevgide adaleti bilir, içtendir, alçakgönüllü ve dürüsttür. Sevgi olan yerde yalan olmaz, haksızlık olmaz. Size herhangi biri yalan söylüyor ve haksızlık yapıyorsa orada sevgi yoktur.

İyiliğin ve sevginin gücünü yeşertelim içimizde. Hasetlik ve akıl oyunlarından uzak…

0 Paylaşımlar

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir